Wykaz alergenów:
1-gluten pszenny 2-skorupiaki 3-jaja 4-ryby 5-orzechy –a laskowe –b migdały 6– soja 7-mleko 8-seler 9-gorczyca 10-ziarna sezamu 11-dwutlenek siarki 12-mięczaki

Przystawki zimne
Carpaccio z polędwicy wołowej
z rukolą 
i parmezanem (7,8)
35,00
Carpaccio ze świeżego tuńczyka
z czerwonym 
pieprzem
i sałatami (4)
38,00
Tatar ze świeżego tuńczyka na emulsji paprykowej (2,4,9) 38,00
Cienko krojona cielęcina z sosem tuńczykowym
i karczochami (3,4,9)
38,00
Carpaccio z buraczka z kozim serem (5a,7,9) 23,00
Przystawki ciepłe
Krewetki w oliwie z oliwek
z czosnkiem,
peperoncino
i świeżymi ziołami (2)
 38,00
Grillowane kalmary z młodym imbirem i marynowaną rzodkwią (1a, 6, 10, 13) 27,00
Kacze foie gras z konfiturą z czerwonej cebuli, jabłkiem i sosem maderowo-truflowym (1a, 7, 11) 100g/ 80,00
Cienko krojony tuńczyk z krewetkami w czosnku z pomidorkami i sałatami (2,3) 44,00
Sałaty
Sałata rucola z suszonym pomidorem, pomidorami koktajlowymi, karczochami i parmezanem  (7) 18,00
Smażony tuńczyk w sezamie z sałatami, cytrusowym vinegrette i wasabi (4, 6, 9, 10) 38,00
Krewetki smażone na oliwie czosnkowej (2, 14) 40,00
Ryby
Stek ze świeżego tuńczyka z sosem pieprzowo-śmietanowym (1a, 4, 7, 11) 60,00
Świeża dorada z grilla (1a, 4) 48,00
Dorada pieczona w soli morskiej (3, 4) 60,00
Krewetki w sosie homarowym (2, 7, 8, 11) 52,00
Krewetki z grilla z oliwą czosnkową (1a, 2) 52,00
Świeża sola doveer z grilla (250g.-400g.)  (4, 1a) 25,00/100.g
Świeży turbot (400g.-800g.) (4, 1a) 18,00/ 100g
Mięsa
Eskalopki cielęce z szynką parmeńską i szałwią, sosem z białego wina, gratin tymiankowym i gotowanymi warzywami (1a, 7, 8, 11) 52,00
Eskalopki cielęce w maśle z rozmarynem na szpinaku z pieczonymi ziemniakami (1a, 7) 40,00
Pierś z kaczki z kapustą duszoną w winie, kluseczkami ziemniacznymi i sosem maderowym (1a, 3, 7, 8, 11) 50,00
Mięsa
Comber z nowozelandzkiej jagnięciny w otoczce ziołowej na szpinaku z parmezanem i pieczonych ziemniakach (1a, 7) 110,00
Stek z polędwicy wołowej z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami (1a, 7, 9) 200g /78,00
polecamy sosy:
pieprzowy (1a, 7, 8, 11) 8,00
borowikowo-śmietanowy (1a, 7, 8, 11) 18,00
śmietanowo-musztardowy (1a, 7, 8, 9, 11) 8,00
Makarony  (penne, tagliatelle, spaghetti, capellini i parpadelle)
Spaghetti z czosnkiem, peperoncino, ziołami w oliwie z oliwek (1a, 3, 7) 18,00
Capellini z krewetkami w świeżych pomidorach (1a, 2, 3, 7, 8) 35,00
Tagliatelle z polędwicą wołową (1a, 3, 7, 8) 35,00
Makarony Ravioli  (własnego wyrobu)
Ravioli z jagnięciną w sosie pieczeniowym z jabłkami (1a, 3, 7, 8, 11) 28,00
Ravioli z krewetkami w sosie śmietanowo-czosnkowym (1a, 2, 3, 7, 8, 11) 35,00
Ravioli z cielęciną w oliwie z oliwek z warzywami (1a, 3, 7, 8, 11) 28,00
Pizza
Pizza z szynką parmeńską, parmezanem i rukolą (1a, 7, 8) 27,00
Pizza ze szpinakiem, czosnkiem i grillowanym boczkiem (1a, 7, 8) 26,00
Pizza z 4 serami (1a, 7, 8) 32,00
Pizza z salami (1a, 7, 8) 24,00
Homarium
Świeży homar z grilla z masłem ziołowym (1a, 2, 7, 8) 100g/ 35,00
Sałatka do homara (8, 9) 17,00
Makaron do homara (capelinni w świeżych pomidorach) (1a, 3, 7) 21,00
Ostryga na lodzie (13) 14,00
Zupy
Krem pomidorowy z mozzarellą i bazylią (7, 8) 14,00
Zupa cebulowa z ziołami i z serową grzanką (7, 8, 10) 16,00
Desery
Mus truskawkowy z panna cottą (1a, 3, 5a, 7) 16,00
Waniliowe creme brulee (3, 5a, 7) 15,00
Tiramisu (1a, 3, 5a, 5b, 7) 15,00
Tarta czekoladowa z waniliowym mascarpone, sorbetem malinowym i glazurowanymi jagodami (1a, 3, 5a, 5b, 7) 15,00

Restauracja:

tel
tel./fax +48 61 852 87 45
tel. kom. 607 700 150

Trattoria:
tel
tel. (61) 842 76 22